Iluzii optice, 24 de oglinzi de mari dimensiuni care deformează realitatea, un vortex tunnel, o hologramă piramidală, un generator Van De Graaff sau un theremin, instrumentul muzical la care poți cânta fără să îl atingi, sunt doar câteva dintre lucrurile care i-au încântat pe vizitatori pentru prima oară în Iași, la primul Muzeu al Iluziilor din România, deschis pentru prima dată în Ianuarie 2018, la Muzeul Municipal.

Conceptul este unul unic în România și are un caracter interactiv – vizitatorii au putut înțelege cum funcționează iluziile prin contactul direct cu cele peste 100 de obiecte prezentate, dar și prin explicațiile unui povestitor unplugged, care a oferit detalii despre mecanismele lor de funcționare și a făcut demonstrații live.

Muzeul Iluziilor și-a condus vizitatorii prin 3 mari capitole, fiecare reprezentând alt tip de iluzii.

  • Sala oglinzilor deformate este locul unde cei mici s-au distrat și au devenit, pentru câteva minute, subțiri ca o sfoară sau rotunzi ca un balon, au avut burta până la nas sau au devenit pitici.
  • Iluziile optice au avut și ele o sală dedicată: peste 50 de tablouri originale, unele de mari dimensiuni, au provocat voința și inteligența celor care au încercat să rezolve misterele din spatele lor. Toate imaginile au fost dotate cu instrumente de măsurat, cu ajutorul cărora vizitatorii au înțeles cum funcționează iluziile.
  • A treia sală a fost dedicată obiectelor care oferă vizitatorilor experiențe unice: aici, vizitatorii au înțeles cum funcționează hologramele, au experimentat vertijul într-un tunel lung de 6 metri, au încercat să descifreze mecanismul iluziei cinematografice sau și-au încercat talentele muzicale la un theremin, primul instrument muzical electronic.

Muzeul Iluziilor, un concept educativ și interactiv a fost găzduit timp de 3 saptamani la Muzeul „Regina Maria” și a generat peste 24.000 vizitatori.

Telefon

+40 740 801 664

E-mail

office@ioanagamen.ro

Adresa

Nicolae Iorga Nr.8B spațiu de lucru 3, etaj 1,
700079, Iasi, Romania