Pe data de 5 noiembrie, Sala Unirii din Iași a devenit scena unei experiențe muzicale extraordinare, în cadrul concertului „Hollywood in Concert”.

Într-o desfășurare impresionantă, dirijorul Andrei Tudor și solista Monica Anghel împreună cu Secția Ritmică, acompaniați de Liber Artis Orchestra din Iași, au făcut ca Sala Unirii să răsune de emoție și aplauze.

Concertul a debutat cu o primă parte captivantă, în care sunetele orchestrale au creat o atmosferă desprinsă din filmele de la Hollywood. Andrei Tudor a deschis spectacolul cu „Also sprach Zarathustra” de Richard Strauss, aducând în mintea ascultătorilor amintiri din „A Space Odyssey”.

Momentul în care Monica Anghel a pășit pe scenă pentru a interpreta „New York, New York” și „I Will Always Love You” a fost pur și simplu magic. Apogeul serii a fost atins odată cu interpretarea „Le bal des Casse-Pieds” de Vladimir Cosma, o compoziție fascinantă și plină de viață.

Finalul a fost un adevărat festin pentru iubitorii de muzică de film, cu piese precum „V Throne Room & End Title” de John Williams și „Pirates of the Caribbean” de Klaus Badelt, interpretate cu pasiune și precizie de către orchestra sub conducerea dirijorului Andrei Tudor. În încheiere, cunoscuta melodie „Spune-mi” de Cornel Fugaru a fost o surpriză adăugată, oferind publicului un moment emoționant și intim.

Am trăit câteva zile frumoase la Iași, cu proiectul „Hollywood in Concert”, pline de oameni tare calzi și profesioniști. Acum că s-a consumat euforia aplauzelor voastre, ale publicului numeros care a fost în sală, vreau să vă mulțumesc că ne-ați fost alături și v-ați bucurat de magia muzicii de film. Sunt extrem de bucuros să aduc acest stil de muzică pe scenă. Muzica de film este, așa cum am mai spus, o pasiune pentru mine de foarte mult timp. Bucuria și mai mare a fost că am reușit să implic și muzica românească în acest concept, chiar dacă s-a numit „Hollywood in concert”.

Nu sunt la premiile Oscar, dar am inima plină de recunoștință pentru tot angrenajul ce a avut loc ca acest eveniment să se întâmple. Mulțumesc tuturor celor implicați în acest proiect minunat!” – a declarat Andrei Tudor.

Pentru mine evenimentul din data de 5 noiembrie intitulat „Hollywood In Concert”, ce a avut loc la Iași, pot spune cu mâna pe inimă că a fost un regal. Având în vedere că l-am avut dirijor și orchestrator pe Andrei Tudor, o parte din orchestrații au fost făcute și de Ionel Tudor, și-a condus cu o măiestrie extraordinară minunata orchestră. Orchestră de muzicieni minunați, sensibili, și foarte primitori și generoși totodată. A fost un regal pe care eu una mi-aș dori ca fiecare om să poată vedea un astfel de concert. De ce? Pentru că este vorba de emoție, ori arta înseamnă emoție. Îmi doresc din tot sufletul să revenim la Iași și să continuăm această serie de concerte extraordinare cu muzica de film.

Vă îndemn să ascultați, să vă îmbogățiți sufletele și să vă păstrați calmul cu muzica de calitate. Vă doresc din tot sufletul meu să aveți parte de bine și de frumos, să ne revedem cu bine.” – a declarat Monica Anghel.

Hollywood in Concert” la Sala Unirii din Iași nu a fost doar un simplu concert, a fost o călătorie prin poveștile și emoțiile pe care muzica de film le-a insuflat în inimile noastre de-a lungul anilor.

Astfel, s-a stins ultima notă, dar emoțiile rămân, iar amintirea acestui concert magic va persista în sufletele celor prezenți, reamintindu-ne că muzica de film are puterea de a ne purta în lumi fantastice, chiar și pentru scurt timp, și de a crea amintiri care rezistă în timp.

Telefon

+40 740 801 664

E-mail

office@ioanagamen.ro

Adresa

Nicolae Iorga Nr.8B spațiu de lucru 3, etaj 1,
700079, Iasi, Romania